1
گروه مهندسی شیمی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران
2
دانشگاه آزاد اسلامیواحدگچساران،گچساران، ایران
چکیده
با توجه به اهمیت خشک کردن مواد غذایی، حساسیت دمایی آنها و هزینههای این فرایند، نیاز به یافتن روشهایی نو است که بتواند پارامترهای گوناگون در این فرایند را مورد ارزیابی قرار داده و رویهای بهینه را بر خشک کردن نمونهها بهدست آورد. در این تحقیق توانایی خشک کردن گیاه کلمسر در یک بستر سیالی در ترکیب با هوای جابهجایی و امواج مایکروویو با استفاده از طرح آماری رویۀ پاسخ مورد ارزیابی قرار میگیرد. سه پارامتر توان مایکروویو، دمای هوای ورودی و دبی هوای ورودی در مقادیر مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. بهینۀ سه پارامتر مذکور بهترتیب برابر با توان مایکروویو 900 وات، دمای هوای ورودی oC60 و دبی هوای ورودی SCFH 1800 بهدست آمده که در این شرایط بهترین مدت زمان خشک شدن گیاه کلمسر برابر با 62/7 دقیقه است. ضریب همبستگی مدل محاسباتی یا R2 (adj) برای مدت زمان خشک شدن 9995/0 بهدست آمده که نشاندهندۀ تطابق بسیار عالی نتایج آزمایشگاهی با مدل بهدستآمده است.
هنرور, بیژن, & رحیمی کشکولی, یوسف. (1401). پیش بینی محتوای رطوبت در طی فرآیند خشک کردن گیاه کلم سر به وسیله امواج مایکروویو در بستر سیالی. مهندسی و مدیریت انرژی, 6(3), 46-55.
MLA
بیژن هنرور; یوسف رحیمی کشکولی. "پیش بینی محتوای رطوبت در طی فرآیند خشک کردن گیاه کلم سر به وسیله امواج مایکروویو در بستر سیالی", مهندسی و مدیریت انرژی, 6, 3, 1401, 46-55.
HARVARD
هنرور, بیژن, رحیمی کشکولی, یوسف. (1401). 'پیش بینی محتوای رطوبت در طی فرآیند خشک کردن گیاه کلم سر به وسیله امواج مایکروویو در بستر سیالی', مهندسی و مدیریت انرژی, 6(3), pp. 46-55.
VANCOUVER
هنرور, بیژن, رحیمی کشکولی, یوسف. پیش بینی محتوای رطوبت در طی فرآیند خشک کردن گیاه کلم سر به وسیله امواج مایکروویو در بستر سیالی. مهندسی و مدیریت انرژی, 1401; 6(3): 46-55.