با توجه به اهمیت خشک کردن مواد غذایی، حساسیت دمایی آنها و هزینههای این فرایند، نیاز به یافتن روشهایی نو است که بتواند پارامترهای گوناگون در این فرایند را مورد ارزیابی قرار داده و رویهای بهینه را بر خشک کردن نمونهها بهدست آورد. در این تحقیق توانایی خشک کردن گیاه کلمسر در یک بستر سیالی در ترکیب با هوای جابهجایی و امواج مایکروویو با استفاده از طرح آماری رویۀ پاسخ مورد ارزیابی قرار میگیرد. سه پارامتر توان مایکروویو، دمای هوای ورودی و دبی هوای ورودی در مقادیر مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. بهینۀ سه پارامتر مذکور بهترتیب برابر با توان مایکروویو 900 وات، دمای هوای ورودی oC60 و دبی هوای ورودی SCFH 1800 بهدست آمده که در این شرایط بهترین مدت زمان خشک شدن گیاه کلمسر برابر با 62/7 دقیقه است. ضریب همبستگی مدل محاسباتی یا R2 (adj) برای مدت زمان خشک شدن 9995/0 بهدست آمده که نشاندهندۀ تطابق بسیار عالی نتایج آزمایشگاهی با مدل بهدستآمده است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط This work is licensed under a Creative Common International License. قابل بازنشر است. |